PEC ziet concurrentie dichterbij komen na nieuw gelijkspel tegen Excelsior

PEC ziet concurrentie dichterbij komen na nieuw gelijkspel tegen Excelsior

14-04-2018 22:34
10

PEC Zwolle en Excelsior hebben elkaar zaterdagavond in evenwicht gehouden. Met het gelijkspel zal PEC op basis van de eerste helft ongetwijfeld niet tevreden zijn.

De wedstrijd werd na achttien minuten spelen opengebroken door Youness Mokhtar, die de bal hard en subtiel in de kruising achter doelman Kristinsson schoot. Excelsior bakte er in Zwolle weinig van en liet PEC bepalen wat er gebeurde. De Zwollenaren kregen meerdere kansen om de wedstrijd nog voor de rust te beslissen, maar zonder succes. Kansen van Saymak en Parzyszek werden om zeep geholpen.

Vlak na de rust kwam Excelsior via de strafschopstip op gelijke hoogte. Kingsley Ehizibue legde Levi Garcia in het strafschopgebied neer, waarna Mike van Duinen het buitenkansje vanaf elf meter benutte: 1-1. De goal gaf de Kralingers moed, want Excelsior was in de tweede helft een stuk beter dan in de eerste. PEC had het met name in de slotfase moeilijk en kwam er nog maar weinig uit. Het beslissende doelpunt viel echter niet meer.

In de strijd om een play-off-ticket kan PEC drie duels voor het einde nog wel een zege gebruiken. De ploeg van John van 't Schip staat met 44 punten op de zevende plek, maar nummer acht sc Heerenveen en nummer negen ADO Den Haag hebben slechts één puntje minder. Excelsior staat met 39 punten op plek tien.