Manchester City herstelt zich na CL-uitschakeling en wint topper tegen Spurs

14-04-2018 22:39
10

Manchester City heeft na de mislukte kampioenswedstrijd tegen Manchester United en de Champions League-uitschakeling tegen Liverpool zaterdag weer reden tot lachen gekregen. De ploeg van manager Pep Guardiola won de topper bij Tottenham Hotspur met 1-3.

Manchester City nam op Wembley het heft in handen en de thuisploeg had weinig in te brengen. Gabriel Jesus opende de score in de 22e minuut, nadat hij was weggestuurd door Vincent Kompany en Davinson Sánchez te snel af was. Drie minuten later was het weer raak: Illkay Gündogan benutte een strafschop. Overigens ging arbiter Jon Moss wel in de fout. De wilde tackle van doelman Hugo Lloris op Raheem Sterling vond net buiten het strafschopgebied plaats.

City was heer en meester, maar op slag van rust tekende Christian Eriksen voor de aansluitingstreffer. De bezoekers maakten plots een onzekere indruk in verdedigend opzicht en Tottenham rook bloed. Nadat City zich herpakte, ging het in de 72e minuut mis voor de Londenaren. Na een goede redding van Lloris kon Sterling van dichtbij uit de rebound de 1-3 binnen schieten.

Door de overwinning zou City zondag zonder te spelen kampioen kunnen worden. Dan moet achtervolger United wel verliezen van hekkensluiter West Bromwich Albion. Wanneer United geen fout maakt, kan City de titel volgende week zaterdag veiligstellen in de thuiswedstrijd tegen Swansea City.