'De Ligt zondag bekeken door drie topclubs: Ajax wil meer dan 55 miljoen hebben'

'De Ligt zondag bekeken door drie topclubs: Ajax wil meer dan 55 miljoen hebben'

14-04-2018 23:45
107

Matthijs de Ligt wordt door Engelse media nu ook in verband gebracht met Manchester City. The Citizens leiden volgens tabloid The Mirror de dans om de achttienjarige Ajacied.

Het Engelse The Mirror schrijft dat City favoriet is voor De Ligt, die naar verluidt ruim 55 miljoen euro op moet brengen. De Ligt wordt door The Mirror omschreven als 'de nieuwe Virgil van Dijk', nadat hij samen met de verdediger van Liverpool indruk maakte in de interlands met het Nederlands elftal tegen Engeland en Portugal. De Ajacied stond in allebei de wedstrijden zijn mannetje.

Wedden

Meer odds

City knokt met Arsenal en Bayern München om de handtekening van De Ligt. Ook FC Barcelona is zeer geïnteresseerd, maar volgens The Mirror ziet De Ligt niets in een Spaanse transfer, omdat hij bang is dat hij daar op de bank terecht komt. Dat heeft hij aan zijn zaakwaarnemer laten weten.

Komende zondag zijn alle ogen gericht op De Ligt, die het met Ajax opneemt tegen PSV, dat in Eindhoven kampioen kan worden. Scouts van City, Arsenal en Bayern reizen af naar Nederland om De Ligt daar aan het werk te zien. The Mirror claimt ook te weten wat De Ligt momenteel in Amsterdam verdient: 15.000 pond per week. Omgerekend is dat iets meer dan 17.000 euro.