Van Duinen doet 'nieuwe ploeg' pijn: 'Ik zou mezelf altijd opstellen'

Van Duinen doet 'nieuwe ploeg' pijn: 'Ik zou mezelf altijd opstellen'

15-04-2018 07:21
15

Mike van Duinen nam het zaterdagavond met Excelsior op tegen de ploeg die hem graag wil overnemen, PEC Zwolle. De Haagse spits maakt er geen geheim van dat hij een transfer ziet zitten.

Van Duinen deed PEC pijn door vanaf de penaltystip voor de 1-1 te tekenen. Hij twijfelde niet of het verstandig was om in actie te komen. "De trainer vroeg nog of hij me moest opstellen", zegt Van Duinen tegenover FOX Sports. "Toen zei ik: 'Als ik trainer was, zou ik mezelf altijd opstellen'. Dat is denk ik een verstandige keuze geweest. Ik ben vrij nuchter dus ga natuurlijk niet minder doen door de interesse van PEC Zwolle."

Van Duinen hoopt op een overstap naar de ploeg van John van 't Schip. "Natuurlijk zie je het zitten", geeft de aanvaller toe. "De clubs zijn er nog niet uitgekomen, dus in dat opzicht wacht ik rustig af. Eerst nog even drie wedstrijden knallen en daarna zie ik het wel."

De deur bij PEC staat wagenwijd open voor Van Duinen, benadrukt Van 't Schip. "Mike is gewoon een goede voetballer en werkt keihard", stelt de Zwolle-coach. "Wat moet ik nog meer over hem zeggen? Hij heeft diepte in zijn spel, heeft snelheid, is goed in de lucht en is een echte teamspeler. Vandaar onze belangstelling."