Kampioensduel doet denken aan 2011: 'Het was toen redelijk intimiderend'

Kampioensduel doet denken aan 2011: 'Het was toen redelijk intimiderend'

15-04-2018 07:44
43

De gedachten van Luuk de Jong gaan in aanloop naar de kampioenswedstrijd van PSV tegen Ajax terug naar 15 mei 2011. Toen kwam hij als spits van FC Twente in een kolkende Arena terecht. De Tukkers moesten de titel aan de Amsterdammers laten.

"Ik weet nog goed dat het redelijk intimiderend was toen we met FC Twente aankwamen in de Arena. Het publiek ging ver voor de aftrap al tekeer", zegt De Jong in het Algemeen Dagblad. "Er was vuurwerk, een zee van rood-witte shirts. Je voelde dat bij Ajax alles gemobiliseerd was om die dag kampioen te worden."

De Jong verwacht zondag een soortgelijk spektakel in het Philips Stadion. "Ik verwacht dat de setting hetzelfde zal zijn als in 2011", stelt de 27-jarige spits. "Dus dat nu het PSV- publiek voor die intimiderende sfeer gaat zorgen. En daar zullen wij als spelers in mee moeten gaan. In de wedstrijd meteen Ajax aanpakken, ze niet de kans geven dat met ons te doen. Het is gewoon anders als bezoekend team in zo'n kolkend stadion."

Ook als PSV niet weet te winnen van Ajax, voorziet De Jong echter geen problemen. "Het liefst maken we het nu natuurlijk meteen af. Maar tegen Ajax kun je ook gelijkspelen of verliezen, er is geen man overboord als het morgen níet meteen lukt. Dat was in 2011 anders. Toen was het letterlijk de finale van de competitie. Er kwam geen wedstrijd, geen volgende kans, meer achteraan."