Broedertwist bij PSV-Ajax: 'Toen zoiets: het zou mooi zijn als Siem het doet'

Broedertwist bij PSV-Ajax: 'Toen zoiets: het zou mooi zijn als Siem het doet'

15-04-2018 08:02
38

George de Jong weet een ding zeker: hij kan aan het eind van het seizoen zoon Luuk of zoon Siem feliciteren met het Eredivisie-kampioenschap. De vader van de PSV'er en Ajacied denkt dat de Eindhovenaren het afmaken.

"Ik verwacht dat PSV kampioen wordt. Het zou mooi zijn als dat zondag is. Maar als dat niet lukt, verwacht ik dat ze het alsnog wel redden", zegt de voormalig volleybalinternational tegen Omroep Brabant. "Het zou in totaal de achtste keer zijn dat een van de twee kampioen wordt. Siem is het al vier keer geweest, voor Luuk zou het de vierde keer zijn. Mooi verdeeld."

Wedden

Meer odds

"En het went niet hoor. Iedere keer blijft het speciaal", gaat George de Jong verder. "Siem heeft een dipje in zijn carrière. Hij heeft pech gehad met blessures en begint nu weer echt terug te komen. En ook Luuk heeft het lastig gehad. Dan leef je mee. Als er dan zo'n finalewedstrijd komt, waar ze allebei kunnen spelen, dat is mooi."

De familie De Jong heeft geen voorkeur. "Het is anders dan in 2011. Toen was Luuk dat jaar ervoor kampioen met FC Twente geworden en zat Ajax al lange tijd zonder titel. Toen hadden we zoiets: het zou mooi zijn als Siem het doet."