Brabantse burenruzie prooi voor Willem II: Rienstra matchwinner met twee goals

Brabantse burenruzie prooi voor Willem II: Rienstra matchwinner met twee goals

15-04-2018 14:22
34

Willem II speelt zo goed als zeker ook volgend seizoen in de Eredivisie. In de Brabantse burenruzie tegen NAC Breda won de ploeg van trainer Reinier Robbemond met 1-2 door twee goals van Ben Rienstra.

Binnen vier minuten was het al raak voor Willem II, dat daarbij hulp kreeg van Nigel Bertrams. De doelman van NAC tastte volledig mis bij een hoge bal en gaf Rienstra een niet te missen kans. De aanvoerder van Willem pakte het cadeautje gewillig uit met een schot uit de draai: 0-1.

Het antwoord van NAC kwam een klein half uur later. Angelino draaide een vrije trap scherp in, waardoor Arno Verschueren alleen nog maar zijn hoofd tegen de bal hoefde te zetten. Nadat Willem II-back Damil Dankerlui, die flirtte met een rode kaart, was gewisseld door Robbemond, kwamen de Tilburgers weer op voorsprong. Weer was Rienstra de doelpuntenmaker: 1-2.

De eerste helft die drie doelpunten, veel fouten, pittige overtredingen, discutabele momenten, kaarten en veel spanning opleverde, werd gevolgd door een mindere tweede helft. NAC klopte wel op de deur en zette ook aan voor een slotoffensief, maar het was niet voldoende om Willem II nog aan het wankelen te krijgen.

Door de overwinning komt Willem II op 33 punten na 31 speelronden. De voorsprong op nummer zestien Roda JC, dat zondag nog in actie komt tegen FC Groningen, is zeven punten. NAC kan nog niet achterover leunen. De ploeg van trainer Stijn Vreven heeft dertig punten.