Vijfde zege op rij voor Feyenoord: treffers Jörgensen, Van Persie en Larsson

Vijfde zege op rij voor Feyenoord: treffers Jörgensen, Van Persie en Larsson

15-04-2018 16:20
16

Feyenoord heeft zondag de vierde plek in de Eredivisie verstevigd. In een rechtstreeks duel met FC Utrecht waren de Rotterdammers met 3-1 te sterk.

Feyenoord schoot uit de startblokken in De Kuip en kwam na zeven minuten op voorsprong. Nicolai Jörgensen promoveerde een voorzet van Jens Toornstra tot een doelpunt: 1-0. Een simpele middag leek zich af te tekenen voor de ploeg van trainer Giovanni van Bronckhorst, die een maatje te groot waren voor FC Utrecht.

Wedden

Meer odds

De 1-1 na een half uur spelen gooide echter roet in het Rotterdamse eten. Cyriel Dessers rondde een steekpass van Zakaria Labyad af en kon tot zijn eigen verbazing juichend weglopen. Grensrechter Kleinjan zag over het hoofd dat de spits van FC Utrecht een volle meter buitenspel stond.

Toch ging Feyenoord met een voorsprong de kleedkamer in. Robin van Persie nam een lange bal van Sven van Beek aan met de borst, legde 'm in één keer goed en passeerde doelman David Jensen met een hard schot in de lange hoek. In de tweede helft kopte Sam Larsson zijn ploeg uiteindelijk in veilige haven: 3-1.

Door de overwinning komt het totaal van Feyenoord dit seizoen op 57 punten. Dat zijn er acht minder dan nummer drie AZ en acht meer dan nummer vijf FC Utrecht. Volgende week zondag wacht de bekerfinale tegen AZ.