FC Groningen slaat toe in cruciaal treffen en speelt zich nagenoeg veilig

15-04-2018 16:20
38

Het was zondagmiddag erop of eronder voor FC Groningen, dat zichzelf echter zo goed als veilig heeft gespeeld. De Noorderlingen wonnen de cruciale degradatiewedstrijd tegen Roda JC, dat voor het eerst in vier wedstrijden verloor en op zeven punten achterstand is gezet.

De thuisploeg begreep hoe belangrijk de wedstrijd was en zette Roda direct onder druk. Na een kwartier spelen viel de verdiende openingstreffer: Ritsu Doan dribbelde vanaf rechts naar binnen en passeerde doelman Hidde Jurjus met een listig schot in de verre hoek. Doordat FC Groningen nog een handvol kansen miste en Sergio Padt een van richting veranderd schot van Tsiy William Ndenge stopte, bleef het bij 1-0.

Vrijwel direct na rust was het Jesper Drost, ingevallen voor de geblesseerde Mimoun Mahi, die de marge verdubbelde. Roda kreeg de bal niet weg na een corner en Drost kon de bal tegen de touwen kogelen: 2-0. FC Groningen leek de wedstrijd probleemloos uit te kunnen spelen, maar twintig minuten voor tijd viel plotseling de 2-1. Christian Kum kreeg de bal na een corner voor zijn voeten en gooide er een acrobatische halve omhaal uit. De treffer van Kum zorgde voor een nerveuze slotfase, maar de punten bleven in Groningen.