Spelersrapport:  PSV heerst door Schwaab en De Jong, zeven rode cijfers Ajax

Spelersrapport: PSV heerst door Schwaab en De Jong, zeven rode cijfers Ajax

15-04-2018 18:55
72

Door een overtuigende en klinkende 3-0 overwinning op de eeuwige rivaal Ajax is PSV voor de 24ste keer landskampioen geworden. VoetbalPrimeur deelt cijfers uit.

PSV

Jeroen Zoet – 6,5: Een van de uitblinkers dit seizoen en hij bewees het weer. Was gedecideerd bij hachelijke situaties en greep doortastend in bij de grote kans van Huntelaar in de eerste helft.

Santiago Arias – 7: Na een paar eerste onzekere momenten, maakte hij Kluivert zo onschadelijk, dat je je afvroeg of de Ajacied meedeed aan de wedstrijd.

Daniel Schwaab - 7,5: Moest een paar keer op het laatste moment ingrijpen met een tackle en stond er wanneer hij nodig was. In de tweede helft ontpopte hij zich zelfs als één van de beste PSV'ers.

Nicolas Isimat-Mirin – 6,5: Verdedigend solide, Huntelaar kwam er - op een moment na - niet aan te pas. Aan de bal wil hij nog weleens rare dingen doen, zoals vlak voor zijn eigen zestien gaan dribbelen.

Joshua Brenet – 7,5: Vaak bekritiseerd dit seizoen, maar verdient nu krediet. Zeker vanwege die haarfijne assist op de 2-0, een bal waar Marcelo trots op zou zijn.

Jorrit Hendrix – 6,5: Liet geen duel lopen en maakte zich andermaal populair bij het Eindhovense publiek. Voetballend werd hij geregeld geklopt door Van der Beek.

Marco van Ginkel – 6,5: Valt niet altijd op, maar wint veel nuttige ballen. Zoals bij de 2-0 waar hij slim de bal overneemt en even later PSV op rozen brengt.

Gaston Pereiro – 8: Staat op in de grote wedstrijden en deed dat maar weer eens. Heel alert bij de openingsgoal wat de wedstrijd openbrak. PSV keek daarna niet meer terug.

Steven Bergwijn – 7: Speelde in de eerste helft nog een tamelijk onzichtbare wedstrijd, maar bloeide na rust op. Niet in de laatste plaats vanwege zijn bekeken bal die achter Onana verdween.

Luuk de Jong – 8: Weer doet hij het in de kampioenswedstrijd. In de lucht is hij de beste speler van de Eredivisie en dat bewees hij maar weer in de wedstrijd van het jaar.

Hirving Lozano – 7: Gedreven, gepassioneerd en invloedrijk zonder zelf op het scorebord te staan. Zo was het zijn schot waaruit Pereiro de rebound binnentikte.

Invallers
Bart Ramselaar – 7: Kwam erin toen de wedstrijd al lang en breed was beslist. Kon daarom zonder druk genieten van de kampioenswedstrijd.

Derrick Luckassen – x: Speelde te kort voor een beoordeling.

Eloy Room – x: Speelde te kort voor een beoordeling.

Ajax

André Onana – 6: Aan de tegengoals kon hij niet zoveel doen, maar hij was erg slordig in de voortzetting. Hield de score in de slotfase nog relatief laag.

Joël Veltman – 5,5: Als aanvoerder verwacht je van hem dat hij organisatie brengt in de verdediging, maar die organisatie ontbrak volledig.

Matthijs de Ligt – 6: Maakte niet de dramatische persoonlijke fouten als zijn teamgenoot, maar ook hij ging zeker niet vrijuit bij de tegengoals.

Max Wöber – 3,5: Waar was hij mee bezig bij de openingstreffer? Zijn complete verkeerde inschatting leidde de openingstreffer in en tien minuten later werd hij kinderlijk eenvoudig geklopt in de lucht door De Jong. Gewisseld in de rust.

Nicolás Tagliafico – 4,5: Je zou zeggen dat hij heetgebakerde wedstrijden wel gewend is uit zijn tijd in Argentinie, maar hij hield zijn hoofd er totaal niet bij en door twee wilde tackles mocht hij ook nog eens voortijdig inrukken.

Lasse Schöne – 5: Kan het niet in dit soort wedstrijden, waar het tempo hoog is. Zou zich alleen kunnen onderscheiden met zijn vrije ballen, maar zelfs dat lukte niet.

Donny van de Beek – 6,5: Had voetballend best goede fases, comfortabel aan de bal, maar hij er kwam zelden dreiging of gevaar uit.

Hakim Ziyech – 6,5: Had een paar briljante crosspassen, maar het Ajax-middenveld werd keer op keer in de duels afgetroeft en uiteindelijk gaf dat de doorslag vandaag.

Justin Kluivert – 5:  Op de eerste minuten na compleet onzichtbaar deze wedstrijd. 

Klaas-Jan Huntelaar – 4,5: Speelde één van zijn slechtste wedstrijden van het seizoen.

David Neres – 5: Kon zijn geweldige vorm uit de heenwedstrijd totaal niet herhalen. Had zo zijn momentjes, maar was over het algemeen veel te flets.

Invallers
Siem de Jong – 4: Werd meteen in de tweede helft gebracht om een beslissing te forceren, maar het enige waarmee hij zich kon onderscheiden, was een domme tackle waardoor hij rood kreeg.

Kasper Dolberg – x: Speelde tekort voor een beoordeling.

Noussair Mazraoui – x: Speelde tekort voor een beoordeling.