'Zenuwachtige' Brands mysterieus over PSV-exit: 'Moeilijk om dit te verlaten'

'Zenuwachtige' Brands mysterieus over PSV-exit: 'Moeilijk om dit te verlaten'

15-04-2018 19:50
11

Bij PSV-directeur Marcel Brands was de ontlading groot na afloop van de gewonnen kampioenswedstrijd tegen Ajax. De Brabander geeft na afloop in gesprek met FOX Sports toe dat hij vooraf niet honderd procent vertrouwen had in een goede afloop.

"Ik ben zelden zo zenuwachtig geweest. Het gebeurt me niet vaak, maar vandaag was ik wel onrustig. Hopelijk heeft niemand dat gemerkt", lacht Brands tijdens het kampioensfeest. "Bij PEC Zwolle (waar PSV in 2016 de titel behaalde nadat Ajax uitgleed bij De Graafschap, red.) dacht ik: die gaan we pakken. Nu twijfelde ik: gaat het vandaag lukken? Ik hoopte het zo voor al die mensen hier. Mooier kan niet."

De technisch directeur staat in de nadrukkelijke belangstelling van Everton, maar ging niet expliciet in op vragen over een mogelijk vertrek. "Alle scouts waren vandaag hier. Dit moesten ze meemaken, maar morgen gaan we weer werken aan de selectie van 2018/2019. Of ik er dan zelf nog ben? Ik heb nog een contract. Er is wel wat belangstelling, maar het is heel moeilijk voor mij om dit moois te verlaten.