De Ligt na pijnlijke nederlaag: Verschil is dat zij de eerste kans afmaken

De Ligt na pijnlijke nederlaag: "Verschil is dat zij de eerste kans afmaken"

Gepubliceerd: zondag 15 april 2018 om 20:56zo 15-04-2018 om 20:56

Ajax kwam naar Eindhoven om de titelstrijd nog enigszins spannend te maken, maar is daar niet in geslaagd. Na de 3-0 nederlaag ging de kampioensschaal naar PSV en Matthijs de Ligt spreekt van een pijnlijke middag. Hij toonde zich echter ook een waardig verliezer.

"Ja, dit doet heel veel pijn natuurlijk. We zijn hier met één missie heen gekomen en als je de directe concurrent de titel tegen jou ziet pakken, is dat heel pijnlijk", aldus De Ligt tegenover de camera's van de NOS. "We waren vandaag gewoon niet goed genoeg. PSV heeft daar optimaal gebruik van gemaakt en pakken hier de titel verdiend, denk ik."

"Ik denk dat het de eerste helft redelijk gelijkwaardig is. Het verschil is dat zij de eerste kans die ze krijgen afmaken en wij missen 'm. Dan loop je eigenlijk de hele tijd achter de feiten aan en dan krijg je net voor rust de 2-0 tegen", beschrijft de verdediger de situatie van Ajax. "Wij zijn nog wel de rust in gegaan met het idee van: we moeten er alles aan doen om te zorgen dat zij geen kampioen worden. Maar de tweede helft lopen ze uit naar 3-0 en dan ziet het er toch wel heel pijnlijk uit."

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws