'Genant' Ajax krijgt opdonder: 'Vier jaar prachtige cijfers, vier jaar armoede'

'Genant' Ajax krijgt opdonder: 'Vier jaar prachtige cijfers, vier jaar armoede'

Gepubliceerd: zondag 15 april 2018 om 20:48zo 15-04-2018 om 20:48

Ajax krijgt een flinke veeg uit de pan van Ajax-watcher Freek Jansen. De journalist van Voetbal International denkt niet dat alleen trainer Erik ten Hag schuldig is aan de sportieve malaise, maar vooral de clubleiding.

"Het is gewoon wéér niet bij Ajax. Vier jaar op rij prachtige cijfers op de bank en vier jaar op rij armoede op het veld", zegt Jansen tegen VI. "Hoe genant die vertoning op het veld was, zo genant is het al jarenlang binnen de club. Ik mag aannemen dat ze ervan leren. Ze mogen toch wel een keer een prijs pakken? Het is vier jaar geleden. De keuzes die gemaakt werden, zijn verschrikkelijk slecht uitgepakt."

"Neem de keuze om Keizer eruit te gooien en Ten Hag aan te stellen. Daarvoor hebben ze Bosz weggejaagd. Dat is de domste keuze die Ajax in de afgelopen decennia gemaakt heeft. Overmars zei in september: nee, Keizer moet weg, want we willen Ten Hag. Het voetbal werd iets beter en de speler waren positief over Keizer. Dan gooien ze hem eruit. Een paar maanden later sta je tien punten achter."

Jansen richt zich vervolgens tot de clubleiding van Ajax. "Qua spelersbeleid is het totaal warrig geweest. Er was geen spits, geen buitenspeler, geen linksback. Ook op dat vlak is het niet goed geweest, maar ze hadden wel een volle bankrekening. Het geeft aan dat deze clubleiding niet in staat is om een selectie samen te stellen, die een prijs kan pakken."

"Het kan een keer een jaartje gebeuren, maar dit is structureel. Ajax is vier jaar lang prijsloos. Dan kun je naar een trainer kijken, maar ik denk dat het probleem veel dieper zit. Deze clubleiding is niet goed genoeg om met Ajax succes te hebben."

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Lees meer over: Eredivisie Ajax

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws