De Jong met grote smile in mixed zone: 'Je weet dat er iets knakt bij Ajax'

De Jong met grote smile in mixed zone: 'Je weet dat er iets knakt bij Ajax'

Gepubliceerd: zondag 15 april 2018 om 21:15zo 15-04-2018 om 21:15

'English? Uh, oké'. Luuk de Jong is de eerste speler die het feestgedruis in de kleedkamer achter zich laat en de pers in een afgeladen, zweterige mixed zone te woord staat. Na een stuk of twaalf gesprekjes wil hij naar het spelershome, maar een Zuid-Amerikaanse journalist weet de maker van de 2-0 in het kampioensduel tegen Ajax nog even te onderscheppen. 

Paul Audenaerd
EINDHOVEN

Een handvol Spaanstalige journalisten vraagt De Jong het hemd van het lijf. Eigenlijk zijn ze vooral benieuwd naar Chucky Lozano. De Mexicaanse topscorer van PSV laat nog even op zich wachten. Dan maar De Jong als tussendoortje.

"This was such a big game. Kampioen worden tegen Ajax, dat is nog nét even wat lekkerder. Ajax is onze grote rivaal. Dit voelt zo goed. Amazing. Lozano speelde ook goed, ja. Hij was belangrijk bij de 1-0", zegt De Jong. 

Volgende vraag: hoe groot was de druk op deze wedstrijd en wat was de rol van Lozano? "De druk was er, maar geen probleem. We hebben geen motivatie nodig voor zo'n grote wedstrijd. De sfeer in het stadion was amazing. Dit was echt een once in a lifetime kans om kampioen te worden in zo'n grote wedstrijd. Dat motiveerde alle spelers."

"We vochten, we renden, we gingen de strijd aan en wonnen duels. Als je al voor rust 2-0 maakt, dan weet je dat er iets knakt bij Ajax. Na die 3-0 was het helemaal klaar. Ajax voelde dat ook. Chucky? Hij heeft alles gegeven. Hij was amazing vandaag, alle spelers deden het goed."

De Jong beantwoordt nog wat obligate vraagjes, onder meer over de WK-kansen van Mexico. Daarna begint het grote wachten op Lozano. Helaas: die komt niet meer. Rond 20.15 uur - bijna twee uur na het laatste fluitsignaal - ontvangen de Zuid-Amerikanen het slechte nieuws van de perschef van PSV. De Mexicaanse ster had blijkbaar een escaperoute gevonden en was ondertussen een etage hoger al een feestje aan het vieren met zijn ploeggenoten. 

Het vijftal druipt beteuterd af. Zij komen thuis zonder een quootje van Chucky. Boven klinkt Guus Meeuwis uit de speakers, vloeit het bier en gaat Luuk de Jong voorop in de polonaise. Saai, suf, lucky, matig, armoedig, onverdiend. PSV kreeg het allemaal te horen dit jaar. Nu zijn ze toch echt dikverdiend kampioen van Nederland. Amazing. 

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws