VP's Elftal van de Week: heersend PSV viert kampioenschap met vijf spelers

VP's Elftal van de Week: heersend PSV viert kampioenschap met vijf spelers

16-04-2018 10:00
40

De Eredivisie is beslist: PSV kleineerde zondag Ajax in het Philips Stadion en pakte de 24ste landstitel in de clubgeschiedenis. Het levert de Eindhovenaren vijf plekken op in VP's Elftal van de Week.

Jeroen Zoet (PSV)
Moest precies één keer ingrijpen bij een grote kans van Ajax. Dat deed hij zo goed, dat Zoet zich in VP's Elftal van de Week heeft gekeept. De doelman van PSV, die een uitstekend seizoen achter de rug heeft, hield Klaas-Jan Huntelaar van scoren af.

Daniel Schwaab (PSV)
Een loepzuivere hattrick voor Schwaab, die voor de derde (!) week op rij in VP's Elftal van de Week staat. Was tegen Ajax op geen foutje te betrappen en was vooral in de lucht niet te kloppen.

Angelino (NAC Breda)
De Brabantse burenruzie tegen Willem II ging verloren, maar niet voor het eerst dit seizoen was Angelino één van de beste spelers op het veld. Niet geheel ontoevallig leverde hij de assist voor de NAC-goal.

Joshua Brenet (PSV)
Is al een paar weken uitstekend op dreef in het kampioenselftal van PSV. Mooie statistiek: Brenet gaf in 2018 meer assists in de Eredivisie (2) dan zijn directe tegenstander van zondag, David Neres (1).

Ben Rienstra (Willem II)
Met twee doelpunten maakte Rienstra zich onsterfelijk in de derby tegen NAC. Opende na zeven minuten de score door te profiteren van een fout aan NAC-zijde en was op slag van rust ook goed voor de 1-2.

Jorrit Hendrix (PSV)
Na de gewonnen kampioenswedstrijd van PSV tegen Ajax kreeg Hendrix uit alle hoeken lof toegezwaaid. Terecht, want de middenvelder is  in een sobere rol van grote waarde voor de ploeg van Phillip Cocu.

Thulani Serero (Vitesse)
Vitesse haalde zaterdagavond ongenadig hard uit tegen Sparta (7-0) en Serero had daar een groot aandeel in. Na 70 seconden opende de Zuid-Afrikaan de score en in de 89 minuten daarna bleef hij heersen op het middenveld.

Bryan Linssen (Vitesse)
Overal waar Linssen komt, groeit hij uit tot de beste speler van zijn team. Dat was bij VVV, Heracles, FC Groningen en nu ook bij Vitesse zo. Scoorde twee keer tegen Sparta en staat nu op dertien competitiegoals.

Björn Johnsen (ADO Den Haag)
Wat zou Johnsen zaterdag voor de thuiswedstrijd tegen FC Twente hebben gegeten? De Noorse spits was zo scherp als een mes en maakte twee schitterende doelpunten, waarmee hij ADO de zege schonk.

Luuk de Jong (PSV)
Zet De Jong neer in een kampioenswedstrijd en je bent verzekerd van een doelpunt. Dat was zondag tegen Ajax niet anders. Was goud waard voor ploeg, totdat hij na een uur gewisseld moest worden door een handblessure.

Robin van Persie (Feyenoord)
Van zijn laatste zeven schoten op doel, vlogen er liefst zes tegen de touwen. Het zijn statistieken die alles zeggen over Van Persie, die in fitte toestand één van de beste, zo niet dé beste speler van de Eredivisie is.