Amsterdammer pakt schaal met PSV: Mooier kan niet, tegen mijn oude club

Amsterdammer pakt schaal met PSV: "Mooier kan niet, tegen mijn oude club"

Gepubliceerd: zondag 15 april 2018 om 21:34zo 15-04-2018 om 21:34

Steven Bergwijn maakte de 3-0 voor PSV tegen Ajax en vanaf dat moment twijfelde niemand meer aan de afloop. De aanvaller was er bij de vorige twee kampioenschappen ook al bij, maar had toen een bijrol. Deze titel voelt voor hem dan ook specialer.

"Tegen m'n oude club, hier in het stadion. Het kan niet mooier", zegt Bergwijn (20) in gesprek met FOX Sports. Hoewel er druk stond op het beladen duel met Ajax, is hij niet heel nerveus geweest. "Er was best wel wat spanning in de groep, maar dat is normaal. Maar ik stond vanmorgen op met een goed gevoel. Ik zei dat ik zou scoren en dat we zouden winnen; je ziet het!"

"Je bent toch een paar keer belangrijk geweest, een paar goals gemaakt. Deze voelt wel echt als de mijne", beschrijft Bergwijn zijn aandeel in de 24ste titel van PSV. "Ik denk dat we als team altijd voor elkaar door het vuur zijn gegaan. Dan win je het kampioenschap. We hebben heel veel kritiek gehad, maar we zijn gewoon dicht bij elkaar gebleven. Volgend jaar de Champions League winnen? Daar gaan we voor", besluit hij met een knipoog.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws