'Irritaties bij Ajax door Ten Hag: enkele medespelers adviseren De Ligt transfer'

'Irritaties bij Ajax door Ten Hag: enkele medespelers adviseren De Ligt transfer'

16-04-2018 06:45
116

Een dag na de totale ontmaskering van Ajax in Eindhoven valt er in De Telegraaf een kritische analyse te lezen over Erik ten Hag en algemeen directeur Edwin van der Sar. De trainer zou zich niet populair hebben gemaakt in de spelersgroep.

Maandag kopt De Telegraaf dat Van der Sar 'de knoop moet doorhakken'. Daarnaast wordt Ten Hag op het rooster gelegd. De Ajax-trainer, die in de winterstop instapte, zorgt met zijn werkwijze naar verluidt voor irritaties binnen de selectie. Zo moesten de spelers al vanaf woensdag elf-tegen-elf spelen. Die partijtjes werden om de haverklap stilgelegd, 'omdat een looplijntje een metertje te veel naar links of rechts werd gevolgd'.

De onvrede binnen de Ajax-selectie kan volgens De Telegraaf niet los worden gezien van het feit dat Hakim Ziyech vrijdag duidelijk aangaf te willen vertrekken. Sommige medespelers zouden Matthijs de Ligt zelfs hebben geadviseerd om in de zomer al een stap te maken. Ten Hag wordt aangerekend dat hij geen typische Ajax-trainer is en veel te veel kijkt naar de zwaktes van de tegenstander. Wel wordt verwacht dat hij volgend seizoen nog steeds trainer van Ajax is.

Van der Sar
Over de toekomst van Van der Sar zijn meer twijfels. De Ajax-directeur heeft volgens De Telegraaf 'heel wat uit te leggen' binnen de club, nu er voor het vierde seizoen op rij geen prijs wordt gepakt. 'En als hij thuis in de spiegel kijkt, kan er eigenlijk maar één conclusie volgen: gefaald', schrijft de ochtendkrant. 'Als Van der Sar (in deze functie) de eer niet aan zichzelf houdt, is het de vraag hoe daar binnen de club op wordt gereageerd.'