Wanhoop in Ajax-kamp: Dit heb ik nog nooit zo meegemaakt. Zó pijnlijk

Wanhoop in Ajax-kamp: "Dit heb ik nog nooit zo meegemaakt. Zó pijnlijk"

16-04-2018 07:20
53

De spelers van Ajax waren ontredderd na afloop van de met 3-0 verloren kampioenswedstrijd in het Philips Stadion. Waar ze vooraf verkondigden dat ze graag het kampioensfeest van PSV wilden verpesten, kwam daar in de praktijk niets van terecht.

"Dit heb ik nog nooit zo meegemaakt. Zó pijnlijk. Na die 3-0 hoop je eigenlijk dat het zo snel mogelijk voorbij is", verklaarde een onthutste Donny van de Beek na afloop in gesprek met het Algemeen Dagblad. "Zo'n vernedering doet gewoon veel pijn. Iedereen zit er volledig doorheen. We hebben als team totaal niet thuis gegeven."

Routinier Lasse Schöne laat zich in soortgelijke bewoordingen uit. "We hebben gefaald met elkaar. Ik werd er moedeloos van. Natuurlijk komt er dan frustratie in de ploeg." De Deen vindt de afstraffing in Eindhoven echter net iets minder pijnlijk dan het gelijkspel bij De Graafschap in 2016, toen Ajax een opgelegde kans op de titel aan zich voorbij liet gaan. "Toen zat ik op de bank, maar dat was toen nog erger omdat we het kampioenschap in eigen hand hadden."