Ayoub maakt alvast kennis: 'Heb gezegd dat hij gewoon in De Kuip moet blijven'

Ayoub maakt alvast kennis: 'Heb gezegd dat hij gewoon in De Kuip moet blijven'

16-04-2018 08:39
22

Een mooi moment voor FC Utrecht-middenvelder Yassin Ayoub, die zondagmiddag tegen zijn toekomstige club Feyenoord speelde. Toen Ayoub een kleine tien minuten voor tijd gewisseld werd, kreeg hij een staande ovatie van De Kuip.

"Dat was niet ongemakkelijk voor mij. Zoiets streelt je, want het komt natuurlijk niet zo vaak voor dat ze hier voor een speler van de tegenstander zingen", liet Ayoub na afloop van de 3-1 nederlaag in De Kuip weten aan het Algemeen Dagblad. "Als het 0-3 voor Utrecht had gestaan, hadden ze het denk ik ook gedaan. Zo zijn ze wel. Ze waarderen een speler, dan maakt de uitslag niet zoveel uit."

Ayoub had tijdens de wedstrijd nog een onderonsje met Robin van Persie. "Robin heette me alvast welkom. Dat was een bijzonder moment voor mij, want hij is een heel grote speler. Het is alleen al bijzonder om tégen hem te spelen." Dat Van Persie ook volgend seizoen bij Feyenoord speelt, is nog niet zeker. Ayoub hoopt in ieder geval van wel. "Ik heb hem gezegd dat hij dan ook nog volgend seizoen in de Kuip moet spelen, want ik kan nog veel van hem leren. Dat zag je alleen al aan die goal die hij vandaag maakte tegen ons."