'Elke Eredivisie-speler zou eens naar Van Persie moeten kijken. Zó briljant!'

'Elke Eredivisie-speler zou eens naar Van Persie moeten kijken. Zó briljant!'

16-04-2018 08:57
28

Analist Arnold Bruggink heeft zondagmiddag volop genoten van Robin van Persie. De Feyenoord-routinier liet tegen FC Utrecht zijn klasse zien en kwam met een schitterende subtiele inzet van buiten het strafschopgebied tot scoren.

"Eigenlijk zou je als Eredivisie-speler, als collega, eens moeten kijken naar wat Van Persie allemaal doet", stelt Bruggink zondagavond bij Dit was het Weekend op FOX Sports. "Zijn niveau is zo hoog. Alles wat hij doet, doet hij met een idee. Zijn passes zijn precies in de loop, zodat iedereen het tempo erin kan houden. Hij kijkt constant om zich heen en maakt het spel zo eenvoudig, puur omdat hij de situatie kent."

Ook over het doelpunt van de Oranje-topscorer aller tijden raakt Bruggink niet uitgepraat. "Wat ik het mooiste vond, was het afwerken", aldus de voormalig PSV-middenvelder, die het schot van Van Persie vergelijkt met een tennisslag. "Hij moet naar beneden trappen, maar geeft een soort voorwaartse 'topspinbal'. Voor hem waarschijnlijk supereenvoudig, maar zó fijn en zó briljant!"