'Dat een aantal spelers lonkt naar een transfer, komt PSV niet slecht uit'

'Dat een aantal spelers lonkt naar een transfer, komt PSV niet slecht uit'

16-04-2018 09:09
52

Phillip Cocu en Marcel Brands hebben een berg werk te verzetten na het behaalde kampioenschap met PSV. Dat concludeert Valentijn Driessen in De Telegraaf. De Eindhovense ploeg heeft volgens hem een kwaliteitsinjectie nodig.

'Samen met technisch manager Marcel Brands – zolang deze nog niet is vertrokken naar Everton - zal Cocu het invullen van de sportieve toekomst de komende maanden nauwlettend in de gaten houden en sturen', aldus Driessen in De Telegraaf. Hij voegt eraan toe dat landstitel dit seizoen 'de knapste prestatie' van Cocu is in zijn vier jaar als PSV-trainer.

'Dat een aantal selectiespelers lonkt naar een lucratieve en/of sportieve transfer komt niet slecht uit. Het geeft PSV wat extra financiële armslag, terwijl zo'n metamorfose verfrissend kan werken en leiden tot een nieuwe hiërarchie', vervolgt Driessen.

'Natuurlijk kost het Cocu tijd om een nieuwe ploeg neer te zetten als basisspelers als Zoet, Arias, De Jong, Van Ginkel, Brenet, Lozano en Bergwijn hun heil elders zoeken. Aan de andere kant heeft hij zichzelf met dit vroege kampioenschap ook tijd verschaft om half augustus klaar te zijn om zelfs na een leegloop de landstitel te verdedigen en de Champions League te halen.'