'Grote belangstelling voor Cillessen: drie Europese topclubs informeren bij Barça'

'Grote belangstelling voor Cillessen: drie Europese topclubs informeren bij Barça'

16-04-2018 09:58
39

Jasper Cillessen heeft wat te kiezen in de zomer. De tweede doelman van FC Barcelona staat op het verlanglijstje van drie Europese topclubs: Liverpool, Atlético Madrid en Napoli.

Dat meldt El Mundo Deportivo. De Catalaanse krant schrijft maandag dat Cillessen zich in de spaarzame wedstrijden die hij krijgt van Barça-trainer Ernesto Valverde in beeld heeft gekeept bij de drie clubs. Liverpool, Atlético en Napoli hebben bij Barcelona geinformeerd naar de transferstatus van Cillessen.

De Oranje-international beschikt in Camp Nou over een contract tot medio 2021, waarin een minimale afkoopsom van zestig miljoen euro staat. Napoli ziet in hem een geschikte opvolger van Pepe Reina, terwijl Atletico zich voorbereidt op een leven zonder Jan Oblak. Het is niet bekend wat Liverpool voor plannen met hem heeft.

Toch is een transfer absoluut geen uitgemaakte zaak. Cillessen is ondanks zijn reserverol gelukkig in Barcelona. Veel zal volgens El Mundo Deportivo afhangen van Barça's plannen: als hij sowieso de tweede doelman achter Marc-André ter Stegen blijft, wordt de kans op een vertrek groter.