De Ligt rent naar balende Neres: Ik denk dat David dit even was vergeten

De Ligt rent naar balende Neres: "Ik denk dat David dit even was vergeten"

16-04-2018 12:12
132

Een opvallend moment na afloop van PSV-Ajax (3-0). Matthijs de Ligt trok een sprint van dertig meter om David Neres terug te halen naar het uitvak. Hij vond dat óók de Braziliaan de meegereisde Ajax-supporters moest bedanken. 

Neres had daar aanvankelijk geen zin in, zo leek het. Na de ontluisterende nederlaag wilde hij liever snel de kleedkamer opzoeken. De Ligt haalde hem terug. "De supporters komen, ondanks de slechte uitgangspositie, naar Eindhoven om ons te steunen en hoe dan ook, hoe kansloos je ook verliest, je moet de moeite nemen om ze te bedanken voor hun komst", aldus de verdediger in gesprek met Ajax Life

"Ik denk dat David dit even was vergeten, maar het was zaak om het team bij elkaar te roepen en de supporters te bedanken", vervolgde De Ligt, die verder enorm baalde van enkele fans die brandende fakkels in een vak vol PSV'ers gooiden.

"Dat is natuurlijk onacceptabel. We hebben heel goede, geweldige fans, maar dit hoort niet op een voetbalveld thuis. Vorig seizoen gooide Standard Luik fakkels in het Ajax-vak en daar spraken we schande van, dus dat moeten we nu ook doen."