Supportersvereniging Ajax komt met statement: 'Keihard aanpakken'

Supportersvereniging Ajax komt met statement: 'Keihard aanpakken'

16-04-2018 14:10
53

'Supporters' van Ajax die zich zondag tijdens én na de nederlaag bij PSV (3-0) hebben misdragen, moeten keihard worden aangepakt. Fabian Nagtzaam, directeur van de supportersvereniging Ajax, laat dat weten aan NUsport. 

Na de derde PSV-goal in het Philips Stadion werden er brandende fakkels in een vak vol juichende fans van de thuisclub gegooid. Ook bij terugkeer van de Ajax-bus in Amsterdam onstond er commotie. Boze fans eisten uitleg van spelers en staf. Hakim Ziyech kreeg zelfs een duw

"Van spelers en eigendommen blijf je te allen tijde af. De individuen die dit hebben gedaan moeten dan ook keihard aangepakt worden", aldus Nagtzaam

Het gooien van vuurwerk zorgde voor veel ophef. "Dat mag natuurlijk nooit gebeuren. Het zijn een paar mensen die het voor de rest van het vak verpesten. Het collectief mag niet bestraft worden."

"Supporters mogen altijd een oordeel vellen of kritisch zijn. Het is ook prima om in gesprek te gaan, maar dat doe je niet door de spelersbus tegen te houden of aan spelers te zitten. Daar blijf je van af."