Van der Meyde hekelt Ajax-fans: 'Misschien willen spelers de bal niet meer'

Van der Meyde hekelt Ajax-fans: 'Misschien willen spelers de bal niet meer'

16-04-2018 14:55
45

Andy van der Meyde hekelt Ajax-fans die zondagavond verhaal kwamen halen na de nederlaag bij PSV en daarbij spelers van Ajax hebben belaagd. Hakim Ziyech kreeg een duw van één boze supporter, werd maandag bekend. 

"Ik heb gehoord dat er wat geduwd werd, maar ik heb niet gehoord dat er ook is geslagen of geschopt. Dat moeten ze ook niet doen, ze moeten van die spelers afblijven", aldus de voormalig rechtsbuiten van Ajax in gesprek met Ajax Showtime"Ik weet dat het moeilijk is, maar die jongens willen niet expres verliezen."

Het uitfluiten van eigen spelers snapt Van der Meyde niet. "Het lijkt erop dat het dit seizoen erger is geworden. Zijn er jongens teruggekomen die een stadionverbod hadden? Die nu de boel lopen te verzieken? Daar lijkt het nu wel op. Als je geen zin hebt om te komen, kom dan niet en ga thuis zitten fluiten."

"Het uitfluiten is altijd wel gebeurd, maar het is nu wel heel erg. Er hangt een te negatieve sfeer in het stadion. Als je niet wil en je hebt een slechte zin, ga thuis de boel verzieken, maar niet in het stadion. Niemand wordt er beter van. Ze gaan er minder door voetballen. Misschien willen sommigen de bal niet eens meer."

Lees ook: Ziyech inderdaad geduwd door woedende Ajax-fans: "Van spelers blijf je af"