Update: Kramer en Sparta akkoord met lange schorsing: seizoen definitief voorbij

Update: Kramer en Sparta akkoord met lange schorsing: seizoen definitief voorbij

16-04-2018 16:14
150

Het seizoen van Michiel Kramer zit er mogelijk al op. De spits van Sparta heeft maandag te horen gekregen dat de aanklager betaald voetbal hem voor zeven duels wil schorsen.

Kramer kreeg zaterdagavond direct rood tijdens het uitduel met Vitesse, dat met 7-0 werd verloren door de ploeg van trainer Dick Advocaat. De targetman schopte Alexander Büttner vol in zijn gezicht. Scheidsrechter Kevin Blom twijfelde geen moment en stuurde Kramer direct van het veld. 

Henk van Stee, technisch directeur van Sparta, heeft inmiddels aan Voetbal International laten weten dat de club overweegt om in beroep te gaan tegen de strafeis uit Zeist.

Voor nummer zeventien Sparta staan dit seizoen sowieso nog drie wedstrijd op het programma: NAC Breda en Heracles Almelo komen op bezoek in Rotterdam en tussendoor gaat Sparta ook nog op bezoek in De Kuip. Daarna volgen mogelijk nog de play-offs tegen degradatie (vier duels). Mocht Kramer dus inderdaad voor zeven duels worden geschorst, dan komt hij deze jaargang niet meer in actie.

Update 16.12: Sparta en Michiel Kramer hebben het schikkingsvoorstel van de aanklager geaccepteerd. Dat betekent dat de spits voor zeven wedstrijden is geschorst. Kramer mist de laatste drie wedstrijden van het seizoen en de eventuele play-offs om lijfsbehoud.