Commotie rond Egbers en Studio Sport: Je kunt het niet zo snel goed doen

Commotie rond Egbers en Studio Sport: "Je kunt het niet zo snel goed doen"

16-04-2018 15:12
53

Een klein deel van de Studio Sport-kijkers was zondagavond niet blij met Tom Egbers. De presentator 'verklapte' bij aanvang van het programma om 19.00 uur dat het kampioenschap was beslist. Dat leidde tot enige commotie.

Kijkers die de hele dag nieuwsbronnen had vermeden om blanco de samenvatting van PSV - Ajax in te gaan, waren boos. "Wij hebben normaal gesproken de policy om bij reguliere uitzendingen van Studio Sport met samenvattingen nooit de uitslag te verklappen. Dat is namelijk deel van de lol", legt Egbers uit aan het Algemeen Dagblad.

"De reden om daar van af te wijken is hoogst uitzonderlijk: het is de dag van een kampioenschap. Op het moment dat een club, welke dat ook is, kampioen wordt, dan is de berichtgeving daarover voor ons moment van uitzenden al zo uitgebreid geweest. Niet alleen bij FOX, maar ook bij RTL en ook via de NOS zelf."

Egbers bedankte ervoor om te doen alsof de kijker onder een steen had gelegen. "Ik vind het echt vervelend voor de mensen die het niet wilden weten, maar je moet ook niet doen alsof wij en de rest van Nederland gekke Henkie zijn. Kijk, als ik het andersom had gedaan, was er óók commotie geweest. Als je iets doet en je maakt een keuze dan zijn er altijd mensen die het daarmee eens en oneens zijn. Je kunt het niet zo snel goed doen."