Nare landing in streekderby kost NAC-aanvaller restant van het seizoen

Nare landing in streekderby kost NAC-aanvaller restant van het seizoen

16-04-2018 19:56
12

NAC Breda moet het seizoen afmaken zonder Thierry Ambrose. De aanvaller viel zondag in de streekderby tegen Willem II (1-2 verlies) uit met een knieblessure en zal daar enkele weken van moeten herstellen. De strijd tegen degradatie zal dan ook zonder hem moeten worden voortgezet.

Hoewel de ernst van de blessure nog niet helemaal duidelijk is, laat NAC weten dat Ambrose voorlopig niet inzetbaar is. De laatste drie duels van het reguliere seizoen rekent men niet meer op de huurling van Manchester City. "De komende periode wordt bekeken hoe het herstel van de knie zich ontwikkelt en wordt deze, in samenspraak met Manchester City, verder onderzocht", meldt de nummer vijftien van de Eredivisie via haar website.

Met tien doelpunten en vier assists was Ambrose voor onschatbare waarde voor NAC. Met vier punten voorsprong op nummer zestien Roda JC, lijkt degradatie dit seizoen afgewend te worden. Veilig zijn de West-Brabanders echter nog niet, trainer Stijn Vreven zou zijn smaakmaker graag tot het laatste moment hebben ingezet. "Maar voorlopig ziet het er naar uit dat de spits in ieder geval dit seizoen niet meer in actie kan komen voor de Parel van het Zuiden", besluit het bericht van NAC.