Faber adviseert Brands, Overmars en Van Geel: Moeiteloos in de top-drie

Faber adviseert Brands, Overmars en Van Geel: "Moeiteloos in de top-drie"

16-04-2018 19:58
83

Ritsu Doan zou absoluut niet misstaan bij PSV, Ajax of Feyenoord. Dat stelt Ernest Faber, zijn trainer bij FC Groningen. De Japanner maakt met name de laatste weken een uitstekende indruk.

Faber zou het wel weten als hij technisch directeur bij PSV, Ajax of Feyenoord zou zijn. "Hij is heel goed", vertelt de Groningen-trainer aan de NOS. "Hij is ongelooflijk zeker en balvast in de kleine ruimte en dat is waar grote ploegen vaak in moeten spelen. Er zit nog heel veel rek in qua verdedigen en afstanden lopen, maar hij is altijd rustig en ziet altijd de oplossing naar voren."

"In een goed draaiend elftal, zeker in de top-drie, kan hij moeiteloos mee", vervolgt Faber over Doan. "Hij heeft alles geleerd door gewoon te kijken. Nu spreekt hij een beetje Engels en verstaat hij het ook. Maar het is bijzonder knap, en dat moet hij ook zeker bij de top-drie kunnen."

Doan was dit seizoen al acht keer trefzeker in de Eredivisie. Zondag opende hij nog op zeer fraaie wijze de score in de gewonnen thuiswedstrijd tegen FC Groningen (2-1). De negentienjarige middenvelder koos vorig jaar voor een transfer naar FC Groningen, terwijl Ajax naar verluidt ook in de markt was.