Beschonken PSV'er hoort van 'strenge' Cocu: Iets minder drinken misschien

Beschonken PSV'er hoort van 'strenge' Cocu: "Iets minder drinken misschien"

16-04-2018 20:35
44

Joshua Brenet is niet van plan om het de komende dagen rustig aan te doen. De linksback van de kersvers kampioen heeft grootse plannen om uit zijn dak te gaan, zelfs in wetenschap dat trainer Phillip Cocu streng kan zijn.

Emile van de Sande
EINDHOVEN

"Heerlijk feestje, zeker. Dit feestje gaat nog wel een tijdje door, deze hele week in ieder geval nog", zegt Brenet na de huldiging van PSV tegen VoetbalPrimeur. Het is een risicovolle uitspraak van Brenet, aangezien Nicolas Isimat-Mirin kort daarvoor zei dat trainer Cocu vanaf morgen weer de volledige focus eist. "Dat klopt, maar alsnog gaat het feestje door", lacht de PSV-back.

Hoe dat feestje er dan uit gaat zien? "Iets minder drinken misschien. Straks heel even weer met het koppie erbij, want we hebben woensdag weer een wedstrijd (Roda-uit, red.). Daarna hebben we een weekend vrij, omdat de bekerfinale dan wordt gespeeld. Daarna kunnen we het feest weer oppakken, hè? Dat gaan we natúúrlijk doen!"

Volgens Brabantse traditie vloeide de alcohol rijkelijk voor en tijdens de huldiging op het Stadhuisplein. "Of ik nog recht kan lopen? Stevie (Bergwijn, red.) en ik houden elkaar wel in bedwang. We steunen letterlijk op elkaars schouder, haha. Wie van de groep het meest gedronken heeft weet ik eigenlijk niet. Ik ga uit van Luuk de Jong, want hij kan ze wel aardig achterover slaan. Biertjes enzo, als er maar alcohol in zit haha", knipoogt Brenet.