Feyenoord stelt oud-spelers aan als trainers van zelfstandig beloftenteam

Feyenoord stelt oud-spelers aan als trainers van zelfstandig beloftenteam

16-04-2018 20:55
8

Vanaf het seizoen 2018-2019 beschikt Feyenoord over een beloftenteam, zo maakte de club in januari bekend. Inmiddels krijgt ook de technische staf vorm: Peter van den Berg wordt de eindverantwoordelijke hoofdtrainer en hij zal geassisteerd worden door Ulrich van Gobbel.

Met de invoering van een beloftenelftal streeft Feyenoord ernaar de kloof tussen de jeugdopleiding en het eerste elftal te verkleinen. "Met Peter hebben we een trainer aangetrokken die goed begrijpt wat het doel is van ons beloftenteam en die uitstekend aanvoelt welke werkwijze daarbij past. Met Van den Berg en Van Gobbel hebben we nu een prima trainersstaf om hier dagelijks mee aan de slag te gaan", legt technisch directeur Martin van Geel uit op de website van Feyenoord.

Van den Berg speelde zelf twintig jaar betaald voetbal. De 46-jarige oefenmeester was één jaar actief in De Kuip. Bij RKC Waalwijk deed hij bovendien al ervaring op als hoofdtrainer. "Het is mooi om straks een bijdrage te kunnen leveren aan een elftal dat jeugdspelers een extra kans biedt om zich bij Feyenoord door te ontwikkelen", licht hij toe. "Als jeugdtrainer heb ik eerder al ervaren dat het dankbaar werk is om spelers te ondersteunen in hun doel de A-selectie te halen."