Onverwachte nieuwe rol voor Narsingh: 'Beviel me uitstekend en gaf me vertrouwen'

Onverwachte nieuwe rol voor Narsingh: 'Beviel me uitstekend en gaf me vertrouwen'

16-04-2018 22:40
10

Luciano Narsingh heeft zich in anderhalf seizoen tijd niet kunnen opwerken tot vaste basisspeler bij Swansea City, maar krijgt nu een onverwachte kans. De Portugese manager Carlos Carvalhal heeft de vleugelaanvaller omgeturnd tot rechtsback.

"De trainer zei me dat ik veel langs de lijn moest lopen en in de één-op-één moest komen. Het beviel me uitstekend en hij gaf me erg veel vertrouwen", vertelt de tevreden oud-PSV'er aan Voetbal International. "Hij zei dat het niet uit zou maken als ik de bal verloor en dat ik gewoon door moest gaan. Dat heeft me echt geholpen."

Narsingh kent wat aanpassingsproblemen op zijn nieuwe positie, maar denkt dat hij op termijn zeker uit de voeten kan als vleugelverdediger in een 5-3-2 systeem. "Het lukte met om in veel één-op-één-situaties te komen en een paar keer kwam ik mijn man voorbij en kon ik voorgeven", blikt hij terug op de wedstrijd tegen Everton (1-1). "'Wingback' is een nieuwe rol voor mij, maar ik wil gewoon alles geven voor het team en zo veel mogelijk helpen."