Shirtcollectie Van der Vaart verbrand: 'Pa was dronken en wilde een frikadelletje'

Shirtcollectie Van der Vaart verbrand: 'Pa was dronken en wilde een frikadelletje'

16-04-2018 23:23
28

Rafael van der Vaart heeft heel wat shirtjes geruild tijdens zijn carrière, maar is het grootste deel van zijn collectie kwijtgeraakt. Deze lagen opgeslagen in het huis van zijn ouders, dat echter bijna volledig in brand is gevlogen.

"Ik heb een geweldige vader, die op zondag nog wel eens dronken thuis wilde komen uit de voetbalkantine", vertelt de 109-voudig international maandagavond in het RTL7-programma Shirtje Ruilen. "Hij had zin in een frikadelletje en toen heeft hij de frituurpan aangezet. Maar vervolgens is hij in slaap gevallen is bijna het hele huis uitgebrand. Mijn vader is zelf bijna een frikadelletje geworden haha. Maar daardoor zijn er heel veel shirts kapotgegaan."

Wedden

Meer odds

"De relatie tussen mijn vader en mijn moeder is nog steeds goed, maar hij mag de frituurpan niet meer aanraken", vervolgt de lachende linkspoot, die echter toegeeft dat hij zelf ook nogal nonchalant omgaat met de tastbare herinneringen aan zijn voetbalcarrière. "Superslecht, maar we worden tweede op het WK en ik heb mijn medaille omgehad en weer afgedaan. Nooit meer terug kunnen vinden. Of die ergens in een kroeg in Zuid-Afrika ligt? Waarschijnlijk ja, haha."