Dost is er klaar mee en zet per direct punt achter interlandcarrière

Dost is er klaar mee en zet per direct punt achter interlandcarrière

17-04-2018 13:01
162

Bas Dost stopt per direct als international van het Nederlands elftal. Dat laat de spits van Sporting Portugal weten in een interview met het Algemeen Dagblad. 

Dost (28) keerde naar eigen zeggen 'doodongelukkig' terug van de laatste trip met Oranje. "Het gevoel dat ik ermee wilde stoppen, heb ik heel lang weggedrukt. Zoiets doe je niet, vond ik", tekent het Algemeen Dagblad op uit zijn mond. "Dat ik me een week lang echt verrot gevoeld heb, heeft de doorslag gegeven."

Hij voelt zich niet serieus genomen bij de nationale ploeg. "Het is niet goed gelopen bij het Nederlands elftal. Om wat voor reden dan ook. Ik ben op het moment gekomen dat ik zeg: tot hier en niet verder. Het werkt gewoon niet."

De voormalig speler van sc Heerenveen en Heracles Almelo is niet bang dat hij spijt krijgt. "Zo’n keuze maak je niet als je even een slecht moment hebt. Dat bespreek je met de mensen die dichtbij je staan. Het is ongelooflijk ongelukkig wat er allemaal gebeurd is. En er komt gewoon geen einde aan."

Dost, die al twee seizoenen aan de lopende band scoort namens Sporting, kwam tot achttien interlands. Daarin tekende hij voor één treffer. De verloren oefenpot tegen Engeland (0-1) op 23 maart was zijn laatste optreden in de nationale ploeg.