Kampioenselftal PSV valt uit elkaar: liefst 9 basiskrachten kunnen transfer maken

Kampioenselftal PSV valt uit elkaar: liefst 9 basiskrachten kunnen transfer maken

17-04-2018 16:30
49

Wie komt, wie blijft, wie mogen of moeten er weg? Eén ding is zeker: de selectie van kersvers kampioen PSV ondergaat in de zomer een enorme metamorfose. Twee spelers lijken sowieso te vertrekken, zeven anderen volgen mogelijk in hun kielzog. En dan wordt er ook nog aan Marcel Brands getrokken…

Zeker weg

Jeroen Zoet
Afgelopen zomer stelde de PSV-leiding Zoet teleur door een transfer naar het buitenland te dwarsbomen. Na een uitmuntend seizoen onder de Eindhovense lat kan de goalie zich nu ongetwijfeld wél opmaken voor een avontuur in het buitenland. Zoet (27) heeft bij de kampioen een contract tot medio 2019. 


Santiago Arias
Nog een speler die in 2017 ook al stiekem hoopte op een nieuwe stap in zijn carrière. Volgens Engelse media deed Swansea City een bod op Arias, maar PSV ging niet akkoord en hield de international van Colombia aan zijn contract. Het contract van Arias (26) loopt in de zomer van 2019 af. Wil men in Eindhoven nog een mooi bedrag verdienen aan de WK-ganger, dan moet het er nu van komen.

Mogelijk weg

Luuk de Jong
Het leek al zo goed als rond. Niets stond een overstap van De Jong naar Girondins de Bordeaux nog in de weg. Op het laatste moment viel de transfer alsnog in het water. Door de winterse komst van Maximiliano Romero en de aanwezigheid van toptalent Sam Lammers zou een verkoop van de 27-jarige De Jong intern kunnen worden opgevangen. 

Joshua Brenet
Brenet sprak al diverse malen zijn teleurstelling uit over een mislukte deal met Sevilla. De linksback van het Eindhovense kampioensteam was zélf al akkoord met de Spaanse subtopper. Grote kans dat clubs uit het buitenland binnenkort opnieuw gaan aankloppen voor de veelzijdige Brenet. 

Marco van Ginkel
Blijft-ie wel of blijft-ie niet? Brands gaf deze week aan dat PSV alles in het werk wil en zal stellen om captain Van Ginkel in Brabant te houden. Natuurlijk is PSV afhankelijk van Chelsea. De 25-jarige Van Ginkel, dit seizoen goed voor zestien goals, heeft in Londen een verbintenis tot medio 2020. Brands slaagde er al drie keer op rij in om Van Ginkel op huurbasis binnen te hengelen. Gaat dat een vierde keer lukken of wil Van Ginkel nu eens met een schone lei beginnen bij een nieuwe werkgever? 


Hirving Lozano
Chucky is een revelatie op de Nederlandse velden. De topaankoop scoorde - zeker tijdens de eerste seizoenshelft - aan de lopende band en toonde wekelijks zijn unieke talent. De pas 22-jarige aanvaller werd in januari al gelinkt aan topclubs uit Engeland en Spanje. Mocht de totale gekte opnieuw losbarsten op de transfermarkt, dan is het zomaar mogelijk dat iemand 30 of 40 miljoen euro op tafel legt voor de international van Mexico - zéker wanneer hij schittert in Rusland.

Gastón Pereiro
Rond de Uruguayaanse stilist was er ook dit seizoen weer veel discussie. Pereiro is de meest grillige speler uit de selectie van PSV: soms geniaal, soms onthutsend zwak. In topwedstrijden lijkt de linkspoot altijd maximaal te presteren. Wellicht reden genoeg voor ploegen uit Spanje en Italië om geld op tafel te leggen voor de 22-jarige international. Afgelopen zomer werd Pereiro, die een contract heeft tot medio 2020, gelinkt aan onder meer SS Lazio. 

Steven Bergwijn
Torino. Everton. Tottenham Hotspur. Diverse ploegen uit het buitenland hebben hun oog laten vallen op Bergwijn, die dit seizoen definitief is doorgebroken in PSV 1. De behendige aanvaller maakte acht goals en leverde bovendien zes assists af. De twintigjarige Bergwijn heeft in Eindhoven een contract tot 2021. PSV kan dus de hoofdprijs vragen voor de jeugdinternational. 

Nicolas Isimat-Mirin
Eén van de absolute publieksfavorieten in Eindhoven. Isimat-Mirin begon moeizaam aan het seizoen, tot het punt dat Phillip Cocu de Fransman zelfs publiekelijk tot de orde riep omdat hij structureel penalty's bleef veroorzaken. Isimat-Mirin verbeterde zich significant na de winterstop en speelde daarmee een grote rol in het binnenhalen van de titel. Het contract van de 26-jarige stopper loopt nog twee jaar door. Diverse clubs uit Engeland schijnen de goedlachse Isimat-Mirin te volgen. 


Marcel Brands

De man die Memphis Depay, Georginio Wijnaldum, Davy Pröpper en Jürgen Locadia voor fantastische bedragen verkocht aan Engelse clubs, kan nu zélf de overstap maken naar de Premier League. Everton lonkt nadrukkelijk naar de technisch directeur van PSV.

Na acht jaar in Eindhoven is het niet gek om te denken dat Brands hunkert naar een nieuwe uitdaging. Gevraagd naar de belangstelling van The Toffees, zei Brands zondagavond tegen de NOS: "Als ik weg zou gaan, zou dat een moeilijke beslissing zijn. Ik heb veel mooie mensen om me heen, waar ik fantastisch mee samenwerk. Dat is ook wat waard."

Lees ook: Kampioen PSV op rapport: topseizoen Zoet en Lozano, slechts één onvoldoende