FC Twente grijpt strohalm: 'Nu hopen dat Sparta morgen verliest'

FC Twente grijpt strohalm: 'Nu hopen dat Sparta morgen verliest'

17-04-2018 20:35
28

FC Twente leeft nog. De vreugde bij de Tukkers was dinsdag na afloop van het duel met PEC Zwolle (2-0) bijna net zo groot als de opluchting. Zo ook bij aanvoerder Stefan Thesker.

"Het werd een keer tijd", begon hij lachend voor de camera van FOX Sports. "We wachtten er al veel te lang op. Maar het was honderd procent verdiend. We hadden het echt een keer nodig. Vanavond hadden we zelfs vaker kunnen scoren, maar we zijn natuurlijk heel blij met de drie punten."

Dat de zege op PEC de eerste van dit jaar is, geeft aan hoe groot de problemen bij Twente zijn. "Maar de hoop was er altijd. We zijn natuurlijk wel afhankelijk van Sparta. Laten we hopen dat die morgen verliezen (van NAC Breda, red.). Dan is het nog maar één punt en kan alles gebeuren."

Mentaal is het in ieder geval zwaar voor Twente, erkent Thesker. "Natuurlijk hebben we momenten gehad waarop we dachten 'godverdomme, wat gebeurt hier allemaal? Kunnen we het niet meer?' Vandaag hebben we laten zien dat we het wél kunnen. Dit was dus echt nodig. We zijn nu weg van die slechte sfeer. Je moet nu blijven knokken en in onze fase ook een beetje geluk hebben."