Memphis bloeit op in nieuwe rol: Het was voor mij onmogelijk om zo te spelen

Memphis bloeit op in nieuwe rol: "Het was voor mij onmogelijk om zo te spelen"

17-04-2018 22:06
35

Memphis Depay begint steeds meer op de speler te lijken die bij PSV week in week uit de beste speler op het veld was. De aanvaller verkeert bij Olympique Lyon in een uitstekende vorm.

"Ik denk dat ik nu weer op m'n top zit", begint Memphis in gesprek met het clubkanaal van Lyon. "Ik voel me vrij op het veld, heb vertrouwen en dat is goed. Ik denk niet te veel na, ik geniet van het moment. Dat is een verschil met de start van het seizoen. Allereerst wil ik natuurlijk zo goed mogelijk spelen, elke wedstrijd weer. En dan moet de rest vanzelf komen."

De rol van Memphis bij Lyon is ook veranderd. Waar hij begin dit seizoen vaak als buitenspeler speelde, is hij nu vaak tweede spits. Wat Memphis betreft een goede zet van zijn trainer Bruno Genesio. "Toen ik vorig seizoen hier kwam, speelden we anders. Dat kostte mij en de andere buitenspelers verdedigend meer kracht."

"Het was voor mij onmogelijk om zo te spelen, ik was niet op m'n best en wilde hier juist komen om al mijn kwaliteiten te laten zien. Ik begreep wat de coach wilde, accepteerde het ook maar zei wel dat het niet mijn grootste kracht was", aldus Memphis, die erg te spreken is over zijn band met Genesio. "Hij laat ook weten als het goed is, zoals nu het geval is, en geeft me wat instructies. Maar ik ben een speler die weinig informatie nodig heeft. Dat weet hij. Onze relatie is goed."

Ook naar Oranje werd gevraagd door de Fransen. Memphis: "We hebben een nieuwe coach, nieuwe tactiek en een hele jonge groep. Ik denk dat ik een ideale rol kan spelen in het systeem. We hebben een duidelijke missie want we kunnen niet opnieuw een eindtoernooi missen."