Arbitrale blunder kost Barça punten, Atlético kan op zeven punten komen

Arbitrale blunder kost Barça punten, Atlético kan op zeven punten komen

17-04-2018 22:51
31

FC Barcelona heeft dinsdag twee punten laten liggen tegen Celta de Vigo (2-2). De Catalanen, die komend weekend de bekerfinale tegen Sevilla spelen, traden zonder Lionel Messi en Luis Suarez aan.

Trainer Ernesto Valverde wilde zijn sterren sparen voor de Copa del Rey-finale in Wanda Metropolitano. Zonder Messi en Suarez kwamen de bezoekers nog wel op voorsprong. Ousmane Dembele knalde prachtig raak vanaf rand zestien (0-1). Barça ging echter niet met een voorsprong rusten. Een voorzet van Gomez werd van dichtbij binnengetikt door Jonny Castro (1-1).

Wedden

Meer odds

Na rust kwam Barça opnieuw op voorsprong. Paulinho leek te scoren, maar uiteindelijk gaf Paco Alcacer het laatste zetje na een voorzet van rechts (1-2). Toen invaller Sergi Roberto rood kreeg, zette Celta aan. Dat leidde tot de 2-2 van Iago Aspas, al had die goal niet mogen tellen. Na een misser van Marc-André ter Stegen werkte de spits de bal met zijn hand in de goal. Celta, dat hoopt op Europees voetbal, zal er niet over mopperen. Voor Barça is het puntenverlies niet onoverkomelijk, aangezien de voorsprong op nummer twee Atlético fors blijft (zeven verliespunten minder).