Uitleg van teleurgestelde Dost: 'Laat zien dat je respect voor me hebt'

Uitleg van teleurgestelde Dost: 'Laat zien dat je respect voor me hebt'

18-04-2018 06:53
79

Basisplaats of bankzitter: dát heeft niets te maken met het stoppen van Bast Dost als Oranje-international. Dinsdagmiddag maakte de 28-jarige targetman wereldkundig dat hij niet meer beschikbaar is voor de nationale ploeg. In een uitgebreid interview met het Algemeen Dagblad licht Dost dat besluit toe. 

Na een oefenduel met Wales, in november 2015, ging het volgens de aanvaller al fout. Dost had goed gespeeld én gescoord. "De eerstvolgende keer dat ik er weer bij zat, had ik nog steeds het gevoel van na die wedstrijd tegen Wales. Maar dat bestond allemaal niet meer. Het was ineens een heel andere wereld. Dat voel je", blikt hij terug in het AD.

"Het was anders. Het is pijnlijk als je aan de kant gezet wordt, zonder dat er met je gesproken is. Dat is wel een ommekeer geweest. (...) Het is ook hoe er met je omgegaan wordt. Daar is het één en ander mis gegaan. Het kan niet waar zijn dat ik me goed voel als ik uit Lissabon vertrek en thuis kom met een slecht gevoel. Het zit in de communicatie."

"Wil je niet met mij spelen? Prima. Maar laat in elk geval zien dat je respect voor me hebt. Met een jongen die er meerdere keren bij is geweest, in Portugal 34 keer scoort, en dit seizoen op dezelfde fiets verder gaat, ga je toch iets anders om dan met een jongen die net komt kijken?"

Wat doe jij hier eigenlijk nog?, vroeg een Oranje-collega laatst aan hem. "Dat was wel weer een bevestiging. Er zijn bij het Nederlands elftal wel meer spelers geweest die tegen me gezegd hebben dat ze er in mijn situatie al veel eerder mee waren opgehouden."

Lees ook: Dost is er klaar mee en zet per direct punt achter interlandcarrière