Waterreus: 'Ik had hem direct geschorst voor de rest van het seizoen. Punt'

Waterreus: 'Ik had hem direct geschorst voor de rest van het seizoen. Punt'

18-04-2018 08:10
21

Wat Ronald Waterreus betreft, had Michiel Kramer al op zaterdagavond - enkele uren na het incasseren van een rode kaart tijdens het uitduel met Vitesse - hard aangepakt moeten worden door Sparta. De voormalig doelman snapt niet dat de vieze overtreding van de spits door de Rotterdamse club en sommige journalisten vergoelijkt is. 

Kramer gaf Vitesse-back Alexander Büttner een schop in het gezicht toen de twee op de grond lagen. Inmiddels is Kramer door de KNVB voor zeven duels geschorst. Dat betekent dat de aanvaller dit seizoen niet meer in actie komt. 

'Als ik in het bestuur van Sparta zou zitten, had ik hem zaterdagavond direct geschorst voor de rest van het seizoen. Punt', schrijft Waterreus in Voetbal International.

'Sparta stamt uit 1888 en heeft in al die jaren een positief imago opgebouwd. Een fatsoenlijke, nette club. Met redelijke mensen. Het hooghouden van de clubcultuur lijkt mij vele malen relevanter dan je waarden overboord zetten in de hoop dat Kramer in de play-offs nog een potje mag meedoen.'

Recidivist
Met gefronste wenkbrauwen las de columnist ook nog een 'mooi' interview met Kramer van enkele weken geleden terug. 'De ene week realiseert hij zich dat mensen worden ontslagen als Sparta degradeert en komt hij met volwassen teksten, maar een week later gedraagt hij zich als een recidivist waardoor nu juist de hele organisatie zich voor hem schaamt en Sparta zijn spits moet missen in de degradatiestrijd.'

'Het is flauw om steeds over die kroket te beginnen, maar hij wekt toch structureel de indruk maling te hebben aan de hele wereld.

Lees ook: Derksen doet controversiële uitspraak over Kramer: "Buiten alle proporties"