'Barça maakt zich zorgen: club informeert bij Ajax naar vraagprijs voor De Ligt'

'Barça maakt zich zorgen: club informeert bij Ajax naar vraagprijs voor De Ligt'

18-04-2018 11:27
103

FC Barcelona is zeer gecharmeerd van Matthijs de Ligt zo werd eerder deze week bekend, maar de Catalaanse grootmacht vreest dat het achter het net vist. Bayern München heeft bij Ajax geïnformeerd naar de prijs van de verdediger.

Barça bekeek De Ligt de afgelopen periode uitgebreid en laat zich over alle ontwikkelingen rond de Ajacied informeren, schrijft Mundo Deportivo. De Primera Division-koploper heeft onder meer dankzij Ajax-directeur Marc Overmars korte lijntjes met Amsterdam. Via een van die connecties heeft de club te horen gekregen dat Bayern werk maakt van de Oranje-international.

Wedden

Meer odds

Verder zijn ook Arsenal, Manchester City en vooral Manchester United geïnteresseerd in De Ligt, die aan het eind van het seizoen beslist of hij de stap naar de Europese top wil maken. De achttienjarige mandekker wil dan wel perspectief zien en daar wringt voor Barça mede de schoen. De club heeft met Gerard Pique en Samuel Umtiti al een sterk centraal duo staan.

Ook de financiën spelen een belangrijke rol. Barcelona wil deze zomer een grote vis binnenhalen met Antoine Griezmann. De Franse aanvaller kost honderd miljoen euro en ook voor de Braziliaanse middenvelder Arthur wordt een aardige som op tafel gelegd. Pas als er diverse spelers van de hand worden gedaan lijkt er weer wat geld vrij te komen.

Wat wel in het voordeel spreekt is dat de Catalanen al langer laten blijken veel vertrouwen te hebben in De Ligt. Technisch secretaris Robert Fernandez blijft er dan ook alles aan doen om een transfer van de grond te krijgen. MD berichtte maandag al dat Barça hem deze zomer wil vastleggen om hem vervolgens nog een jaar bij Ajax te stallen. Hetzelfde geldt voor Frenkie de Jong.