Voor AZ een hele belevenis om met zoveel supporters naar De Kuip te gaan

"Voor AZ een hele belevenis om met zoveel supporters naar De Kuip te gaan"

18-04-2018 19:30
7

Feyenoord en AZ treffen elkaar zondag in de finale van de KNVB Beker. Tim de Cler was actief voor beide clubs. De voormalige linksback blikt in gesprek met Elf Voetbal vooruit op de ontmoeting in De Kuip, maar hij bestempelt geen van de twee finalisten als topfavoriet.

"Ik hoor wel vaker dat Feyenoord dan het thuisvoordeel heeft, maar dat kan je op twee manieren uitleggen", zegt De Cler. "Normaal staan er vijftigduizend man achter ze en dat is nu maar de helft. Voor een ploeg als AZ is het een hele belevenis om met zoveel supporters naar De Kuip te gaan, want normaal hebben ze er amper supporters. Dat geeft je zoveel motivatie dat ik denk dat er eigenlijk geen thuisvoordeel bestaat."

Wedden

Meer odds

"Je zou misschien kunnen zeggen dat Feyenoord het goed treft qua afstand, maar van een thuisvoordeel spreken lijkt me niet terecht. Het is voor AZ sowieso geen nadeel met al die supporters die meegaan", aldus de oud-international, die de Rotterdammers uiteindelijk net iets hoger inschat dan de Alkmaarders. "Als beide ploegen hun niveau halen, denk ik dat Feyenoord uiteindelijk wint."