Kampioen PSV ontsnapt door weergaloze uithaal aan nederlaag bij Roda JC

18-04-2018 20:20
83

PSV heeft de eerste wedstrijd na het gewonnen kampioenschap van zondag niet kunnen opluisteren met een overwinning. In Kerkrade bleek Roda JC een onneembare horde: 2-2.

PSV begon woensdagavond met een B-elftal aan de uitwedstrijd in Roda JC. Dat had twee redenen: trainer Phillip Cocu kon door blessures niet beschikken over onder meer Jeroen Zoet, Santiago Arias, Marco van Ginkel en Luuk de Jong, maar wilde aan de andere kant ook enkele spelers belonen. Dat plannetje pakte niet helemaal goed uit.

In de beginfase was de kersverse landskampioen weliswaar heer en meester, maar had onder meer Sam Lammers zijn vizier niet op scherp staan. Na een half uur viel het eerste doelpunt aan de andere kant. Jannes Vansteenkiste schudde Steven Bergwijn af en passeerde doelman Eloy Room met een droge knal.

Het antwoord van PSV bleef niet lang uit. Amper drie minuten na de openingstreffer zorgde Hirving Lozano voor de gelijkmaker. De Mexicaanse clubtopscorer snelde langs twee Roda-spelers en schoot raak: 1-1.

In de tweede helft leek PSV met pap in de benen te spelen na twee dagen vol kampioensfeestjes, want Roda JC was niet de mindere. Dat kwam ook tot uiting in de score. Simon Gustafson klopte Room met een op het oog houdbare bal: 2-1. Toch pakte PSV nog een punt in Kerkrade. Jorrit Hendrix schilderde kort voor tijd de bal van grote afstand in de kruising.