Kuyt complimenteus voor sensatie op Anfield Road: Een complete voetballer

Kuyt complimenteus voor sensatie op Anfield Road: "Een complete voetballer"

18-04-2018 20:48
22

Dirk Kuyt stond als speler zes jaar lang op de loonlijst van Liverpool en hij volgt de club nog intensief. Mohamed Salah eist dit seizoen veel aandacht op, maar Kuyt is ook van Roberto Firmino enorm onder de indruk. Op het digitale thuis van the Reds komt hij superlatieven tekort.

"Hij heeft zijn eigen stijl, dat maakt hem bijzonder. Typische doelpuntenmakers of andersoortige aanvallers zie je veel in Europa, maar Firmino heeft zijn eigen specialiteiten. Hij maakt doelpunten, maar bedient ook de spelers die hij om zich heen heeft", aldus de Katwijker, die in 208 officiële duels 51 doelpunten maakte voor Liverpool. Na enkele magere jaren is zijn oude werkgever bezig aan een wederopstanding, met een plaats in de halve finale van de Champions League.

En dat is niet in de laatste plaats te danken aan Firmino (26), vindt Kuyt. "Hij is een teamspeler in z'n hele doen en laten. Ik ken hem niet heel goed, maar wanneer ik hem zie spelen, zie ik dat hij altijd wil winnen. Hij maakt fantastische goals, maar is ook een harde werker en geen type dat alleen maar zelf wil scoren. Door die combinatie is hij, in mijn ogen, een complete voetballer. Geweldig voor Liverpool."