Weghorst heeft concurrentie van teamgenoot: Het is nog niet klaar

Weghorst heeft concurrentie van teamgenoot: "Het is nog niet klaar"

18-04-2018 21:03
19

De strijd om de topscorerstitel van de Eredivisie is dit seizoen ongekend spannend. Twee van de kanshebbers, Wout Weghorst en Alireza Jahanbakhsh, zijn tevens elkaars teamgenoten bij AZ. In gesprek met FOX Sports draait de Oranje-international er niet omheen: hij zou de prijs graag opeisen.

Tijdens het doelpuntenfestijn tegen Vitesse (4-3) opende Weghorst de score, waarna Jahanbakhsh een hattrick maakte. De Iraniër voert nu de lijst aan met achttien treffers. "Uiteindelijk is dat een dingetje, natuurlijk heb je het daarover. We willen allebei dolgraag topscorer van Nederland worden. Ik begon heel goed, hij maakt er drie, tja. Alle credits voor hem", zegt Weghorst, lachend als een boer met kiespijn.

Zelf staat de oud-speler van Heracles Almelo op zestien goals. Hij heeft nog twee wedstrijden de kans om zijn aanvalsmaatje te evenaren of zelfs voorbij te streven. Weghorst gaat ervoor, al voert realisme de boventoon. "We zijn met z'n tweeën aan een fantastisch seizoen bezig en dan mag de beste bovenaan staan. Het is ook nog niet klaar. Als het dan in ieder geval maar één van ons wordt."