Feyenoord scoort vijf keer en beleeft uitstekende generale voor bekerfinale

18-04-2018 22:35
38

Feyenoord heeft woensdagavond de zesde overwinning op rij geboekt in de Eredivisie. In Tilburg werd Willem II met 1-5 verslagen, waardoor de Rotterdammers klaar lijken voor de bekerfinale van zondag.

In de wetenschap dat Feyenoord met een zege op AZ in de finale van de KNVB Beker het seizoen nog glans kan geven, wijzigde trainer Giovanni van Bronckhorst zijn ploeg op veel plekken tegen Willem II. Onder meer Eric Botteghin, Renato Tapia en Bilal Basacikoglu hadden daardoor een basisplaats.

Veel invloed op het niveau van Feyenoord had dat niet. De Rotterdammers speelden goed en kwamen na 28 minuten op voorsprong door een doelpunt van Dylan Vente, die een basisplaats had omdat Nicolai Jörgensen rust kreeg. Kort na rust werd het 0-2. Sofyan Amrabat maakte zijn eerste goal van het seizoen.

Het werd helemaal een comfortabele avond toen Tonny Vilhena er in de 57ste minuut ook nog 0-3 van maakte na geklungel van Pedro Chirivella. Bartholomew Ogbeche redde de eer voor Willem II, waarna Vente met zijn tweede doelpunt van de avond voor de 1-4 zorgde.

Door de geruststellende voorsprong kon Van Bronckhorst in de slotfase naar hartelust wisselen. Tyrell Malacia, Emil Hansson en Bart Nieuwkoop kwamen voor Ridgeciano Haps, Jens Toornstra en Kevin Diks. Basacikoglu maakte er in de blessuretijd nog 0-5 van met een knappe goal. Zondag wacht AZ in De Kuip.