Amrabat tevreden na bezoek aan Willem II: Dan zie je dat ze moe worden

Amrabat tevreden na bezoek aan Willem II: "Dan zie je dat ze moe worden"

18-04-2018 23:51
7

Feyenoord won woensdagavond met dikke cijfers van Willem II (1-5) en Sofyan Amrabat kijkt met een uiterst goed gevoel terug. De middenvelder maakte zijn eerste doelpunt in de Eredivisie, maar prijst vooral manier waarop het elftal zich manifesteerde. Hij denkt dat een nog grotere uitslag ook niet onmogelijk was.

"Ik heb in de Champions League gescoord, in de play-offs, maar nog nooit in de Eredivisie. Dus dat is fijn, het werd ook tijd", zegt Amrabat in gesprek met FOX Sports. "Ik denk dat we wat lastig en onwennig begonnen, omdat we niet vaak in deze samenstelling spelen. Maar we vonden elkaar steeds makkelijker en ik denk dat we onze kansen heel goed hebben uitgespeeld."

Feyenoord ging met een 0-1 voorsprong de rust in, om in de tweede helft eenvoudig uit te lopen. Amrabat legt uit dat de basis daarvoor al in het eerste bedrijf werd gelegd. "We hebben de eerste helft moeten investeren, we lieten de bal goed gaan, dan zie je dat ze de tweede helft moe worden. Dan komen er ruimtes en die hebben we goed benut. Misschien hadden we er nog een paar extra kunnen maken." 

Zondag kan Feyenoord het ietwat tegenvallende seizoen enigszins redden, door de finale van de KNVB Beker winnend af te sluiten. In de eigen Kuip is AZ de tegenstander. Na zes competitiezeges op rij, heeft Amrabat vertrouwen in een goede afloop. "Het draait beter, dat voel je en dat zie je aan alles. We maken ook meer goals", besluit hij.