Ajax wil spelers niet met Nouri-leed confronteren en mijdt Oostenrijk

Ajax wil spelers niet met Nouri-leed confronteren en mijdt Oostenrijk

19-04-2018 06:48
48

Ajax vertrekt komende zomer niet naar het Oostenrijkse Zillertal. De Amsterdammers hebben de contractuele verplichting om daar nog één keer een trainingskamp te beleggen, maar mijden het gebied vanwege Abdelhak Nouri.

Dat meldt De Telegraaf donderdagochtend. De directie wil niet dat de spelers weer in hotel Elisabeth in Mayrhofen moeten verblijven en op het veld van SV Hippach moeten trainen. Daar voltrok zich vorig jaar het leed rond Nouri. In Oostenrijk is begrip voor het standpunt van Ajax.

De hoofdstedelingen beleggen in de zomer een gefaseerde voorbereiding, aangezien de ploeg van coach Erik ten Hag in principe al eind juli in de tweede voorronde van de Champions League speelt. De niet-internationals, die vanaf begin mei vrij zijn, melden zich 19 juni voor diverse medische testen en vertrekken 25 juni naar een locatie bij de grens van Duitsland en Oostenrijk.

De internationals, met uizondering van de WK-gangers, laten hun gezicht op 9 juli weer op De Toekomst zien. Van 14 tot 20 juli volgt een tweede trainingskamp 'ergens in Europa'. Op dit moment lijkt Engeland de bestemming te worden.