'Een ongelooflijke dag, ik heb de bal laten signeren door mijn teamgenoten'

'Een ongelooflijke dag, ik heb de bal laten signeren door mijn teamgenoten'

19-04-2018 07:40
27

Alireza Jahanbakhsh speelde woensdag een grootse wedstrijd tegen Vitesse (4-3). De rechtsbuiten van AZ bediende eerst Wout Weghorst op maat, waarna hij zelf drie keer de trekker overhaalde.

"Dit is voor mij een ongelooflijke dag. De eerste hattrick uit mijn carrière", zegt Jahanbakhsh in De Telegraaf. "Ik heb de bal meteen meegenomen en laten signeren door al m'n teamgenoten. Die krijgt een mooi plekje thuis."

De Iraniër beleefde een geweldige generale voor de bekerfinale tegen Feyenoord. Zijn ouders zijn van de partij in De Kuip en ook wordt het duel in zijn thuisland Iran live uitgezonden. "Ik weet niet hoeveel mensen er gaan kijken, maar dat zijn er ongetwijfeld héél veel…", stelt Jahanbakhsh, die op social media door honderdduizenden landgenoten wordt gevolgd.

"Aan de ene kant gaan we nu met een heel goed gevoel naar de finale. Aan de andere kant zullen we tegen Feyenoord echt zorgvuldiger moeten zijn, zowel verdedigend als aanvallend", plaatst Jahanbakhsh ook een kritische noot. "Zondag krijgen we namelijk niet zoveel kansen en moeten we zo snel mogelijk toeslaan."

"Verder moeten we het intern vooral niet veel groter maken dan het is. De wedstrijd is speciaal, maar het is belangrijk om de rust in ons hoofd te bewaren. Niet opeens gekke dingen gaan doen. Vorig jaar hebben we hem dan verloren, maar dat wil ik niet nog een keer meemaken."