Advocaat: 'Pot roept al zes maanden dat hij erin moet. En Mario Been ook'

Advocaat: 'Pot roept al zes maanden dat hij erin moet. En Mario Been ook'

19-04-2018 08:35
12

Dick Advocaat was woensdag erg succesvol met zijn wissels bij Sparta in de wedstrijd tegen NAC Breda (2-1). Invallers Deroy Duarte en Stijn Spierings scoorden op Het Kasteel, maar de Kleine Generaal kan niet alle credits opeisen.

Dat vertelde Advocaat na afloop. "Het is vooral leuk voor Cor Pot (zijn assistent, red.), die roept al zes maanden dat Duarte erin moet. En Mario Been ook. Ik heb ze allebei hun zin gegeven", grapt Advocaat in gesprek met FOX Sports. De invallers bezorgden Sparta drie belangrijke punten in de strijd tegen degradatie. Met nog twee duels te gaan bedraagt de voorsprong op hekkensluiter FC Twente vier punten.

Advocaat was trots op hoe Sparta zich herpakte tegen NAC. "Als je met 7-0 verliest van Vitesse en nu zo'n prestatie neerzet, zit de groep goed in elkaar. Er mankeert niks aan deze jongens. Ze hebben laten zien dat je met de juiste instelling van NAC kan winnen. Het kostte ons ontzettend veel moeite om op 1-0 te komen. Als je dan ziet op wat voor manier we de tegengoal krijgen, zakte me de moed een beetje in de schoenen. Gelukkig wonnen we alsnog."